Munkahelyi kockázatértékelés - az egészségügyi kockázatok felmérése és szabályozása

CE-jelölés köteles műszaki termékek:

gépek, kisfeszültségű villamos termékek, elektromágneses összeférhetőség, nyomástartó edények és berendezések, személyi védőeszközök, berendezések és védelmi eszközök robbanásveszélyes környezetben, kültéri eszközök zajkibocsátási követelményei.

Azoknak, akik az EU-ban a felsorolt műszaki-technológiai eszközöket, gépeket kívánnak gyártani (gyártók), forgalomba hozni (forgalmazók, forgalomba hozatalért felelős személyek vagy gyártó által meghatalmazott személyek), használatba venni vagy vásárolni (üzemek, szolgáltatók, egyéb felhasználók) meg kell felelniük az eszközökre vonatkozó előírásoknak úgymint:

műszaki technológiai megfelelőség
CE- jelölés külön feltételeinek teljesítése

Az előírások meghatározzák, hogy az eszközök, gépek abban az esetben láthatók el CE megfelelőségi jelöléssel, hozhatók forgalomba és használhatók, amennyiben:

  1. kielégítik a rájuk vonatkozó műszaki-technológiai követelményeket; meghatározták a gép, termék alkalmazási területét, elvégezték a veszélyelemzést, azonosították a veszélyeket, meghatározták a kockázatokat és védelmi célokat
  2. rendelkeznek műszaki dokumentációval, úgymint: a gép, eszköz műszaki dokumentációja; használati utasítás; a veszélyelemzés dokumentációja; belső dokumentáció; a beszállítók dokumentációja
  3. lefolytatták és dokumentálták a megfelelőség értékelési eljárást
  4. elkészítették a megfelelőségi nyilatkozatot
  5. szabályozták és dokumentálták a CE-megfelelőségi jelölés módját

Az EU-ban a CE-jelöléssel rendelkező termékek forgalmazása nem korlátozható.

A követelmények teljesítésével biztosítsa termékei CE megfelelőség jelőlési jogát, hogy azokat az EU területén korlátozás nélkül forgalmazni tudja.

Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, IRATKOZZON FEL LEVELEINKRE és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy IDE KATTINT, kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.