EgIR teljesítménymutató

Ha már rendelkezik a vállalat energetikai audittal és ISO 50001 rendszert akarnak bevezetni az energiaigény és energiafogyasztás csökkentésére, valamint az energetikai hatékonyság felügyelt növelése érdekében.

1. Jó, ha az energetikai auditálás során az energetikai auditokról szóló EN 16247 szabványsorozat és további kapcsolódó szabványok alkalmazva voltak.

2. Nagyban segíti az ISO 50001 szabvány szerinti rendszer bevezetését, ha az energetikai audit intézkedési javaslatai a vezetőséggel elfogadtatásra kerültek!

3.Az ISO 50001 bevezetése során felhasználandó adatok az energiahatékonysági törvény végrehajtásáról szóló 122/2015. (V.26.) Kormányrendelet szerinti tartalmú energetikai auditból következően legalább, de nem kizárólag:

- energiafogyasztási profil,

- arányos auditértékek a megkövetelt terjedelemben,

- számszerűsített energiahatékonysági potenciál,

- ajánlott intézkedések.

ISO 9001:2015 lépésről lépésre 10.

A munka helyszíni egyéni és csoportos facilitált konzultációkon és háttérmunka végzésén keresztül valósul meg előre egyeztetett „szakmai tartalom” alapján.

Az előrehaladás naplózása „konzultációs jelentéseken” történik.

A teljesítéshez Megbízott kompetens szakértő(ke)t nevez ki, aki (akik vezetője) a tevékenység irányításáért és a rendszer és a dokumentáció javasolt formai és tartalmi megfeleléséért felelős.

Felelőssége így kiterjed:

- a szabályozó dokumentumok kifogástalan színvonalú elkészülésére, a közösen meghatározott ütem szerint,

- a szabályzások megfeleltetéséért a gyakorlattal és a működéssel, valamint az előírásokkal és megbízói elvárásokkal, továbbá a szabványokkal kapcsolatosan,

- Megbízó segítésére harmadik felekkel kapcsolatosan, így auditorokkal, hatóságokkal.

 

Megbízó kinevezett projektvezetőjének feladata a rendszer létrehozásával, üzembehelyezésével, működtetésével és tanúsíttatásával kapcsolatos megbízói feladatok irányítása, ezen belül:

- szükség szerint, ütemezetten rendelkezésre álljanak a megbeszélt munkatársak,

- megfelelő körülmények között folyhassanak a konzultációk,

- szükség szerint Megbízó munkatársai a megbeszélt határidőkre készítsék el az elvállalt munkákat.

A teljesítés ellenőrzését Megbízott a projektben nem érintett szakembere végzi, belső auditálás keretében.

 

Megbízó részéről egy műszaki szakember kapcsolattartása szükséges, továbbá egy-egy alkalommal a HR, és a beszerzés képviselőjének bevonása indokolt a szakmai tartalom és az ütemezés alapján.

Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, IRATKOZZON FEL LEVELEINKRE és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy IDE KATTINT, kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.