Külön követelmények az autóiparban, IATF 16949:2016

Mit vásárolsz az ISO/TS 16949, avagy IATF 16949:2016 szabvánnyal?
Kiknek szól az IATF 16949:2016 szabvány?

Az autóipari beszállítókat a vevők szigorú követelmények elé állítják. Ezeknek a követelményeknek az egységességét és összemérhetőségét biztosítja ez az irányítási rendszer. Kialakulását egészen 1906-ig a Ford T-Modell gyártásáig vezetik vissza.
Autóipari vállalkozás első, de még másod vagy harmad körös beszállítójának lenni is rendkívül nagy szakmai teljesítmény.
Az autóiparban felgyorsult a modellváltás. A rövid határidős változások alaposan igénybe veszik a beszállítókat.

Mi a szabvány lényege, mit szabályoz és milyen céllal?

A szabvány a gyártási, illetve támogató folyamatokat vonja szabályozás alá, termékekre vonatkozó előírásokat legfeljebb csak közvetve fogalmaz meg.
A speciális követelményekből adódóan, bevezetése nagy szakértelmet és tapasztalatot igényel, és feltétele egy jól működő, és többszörösen ellenőrzött ISO 9001 rendszer.

Az IATF 16949:2016​ a vállalkozás minden működési területére részletes előírásokat tartalmaz a folyamatszabályozás módjaira és céljaira egyaránt, valamint sok olyan követelményt is megfogalmaz, amelyeket nem egyszerű ugyan teljesíteni, de jelentős beszállítói versenyelőnyt biztosítanak.

Az IATF 16949:2016 szabvány esetében fokozottan igaz, hogy bevezetésének és főleg működtetésének sikere és gördülékenysége jelentősen függ a bevezetésben segítő szervezet szakembereitől, illetve a rendszer működtetését végző és az azt felügyelő szakemberek és vezetők hozzáértésétől és elkötelezettségétől.

Milyen előnnyel jár a szabvány alkalmazása?
Hogyan lesz üzleti sikered eszköze az IATF 16949:2016 szabvány?

A szabvány bevezetése és működtetése nélkül nem leszel beszállítója autóipari vállalkozásnak.
A vevő rendszeres ellenőrző tevékenysége okán állandóan és folyamatosan szinten kell tartanod a szabályozott folyamatokat. Ez azért is fontos, mert a legkisebb hiba is beszállítói státuszodba kerülhet.

Mit vásárolsz hát igazán?

Kipróbált, kész technológiát, amely rendszerbe foglalja, szabályozza, igazolhatóvá teszi vállalkozásod beszállítói tevékenységét. Üzleti sikert hoz, mert biztosítja és fenntartja beszállítói státuszod.

Hogyan vezetheted be az IATF 16949:2016 rendszert?

A követelményeknek való megfelelést biztosító rendszer bevezetésére kérj tőlünk ajánlatot!

Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, IRATKOZZON FEL LEVELEINKRE és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy IDE KATTINT, kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.