Külön követelmények a Vizsgáló és Kalibráló Laboratóriumokban

Külön követelmények a Vizsgáló és Kalibráló Laboratóriumokban, ISO 17025

Mit vásárolsz az MSZ EN ISO/IEC 17025 szabvánnyal?

Kiknek szól az ISO 17025 szabvány?

A laboratóriumi szolgáltatásokat nyújtó önálló, vagy nagyobb szervezetek részeként működő laboratóriumok a szabvány bevezetésével és működtetésével igazolni tudják, hogy műszakilag felkészültek és műszakilag érvényes eredményeket képesek szolgáltatni a vállalt vizsgálatok és kalibrálások esetében.
A szabvány minden olyan szervezet esetében alkalmazható, amely vizsgálatokat és/vagy kalibrálásokat végez.

Mi a szabvány lényege, mit szabályoz és milyen céllal?

A szabvány a vizsgálatok és/vagy kalibrálások elvégzésére való felkészültség követelményeit írja elő, beleértve a mintavételt is. Kiterjed mind a szabványos, mind a laboratórium által kidolgozott módszereket alkalmazó vizsgálatokra és kalibrálásokra.
A szabvány célja, hogy megkönnyítse/lehetővé tegye a vizsgálatok és kalibrálások eredményeinek országok közötti elfogadását abban az esetben, ha akkreditálást szereznek megfelelő testületektől.
A szabvány a vizsgáló és kalibráló eljárások szabályozásának az összehangolását, összemérhetőségét, és így a laboratóriumok közötti együttműködést segíti.

Milyen előnnyel jár a szabvány alkalmazása?

A szabvány bevezetése és működtetése nélkül nem lehet a hatósági és vevői igényeket kielégítő vizsgálati és kalibrálási szolgáltatást biztosítani. A rendszer működtetése egy folytonos laboratóriumok közötti kapcsolattartással jár, ami jelentősen hozzájárul a módszerek, eljárások egységesítéséhez és fejlesztéséhez.

Mit vásárolsz hát igazán?

Kipróbált, kész rendszert, amely rendszerbe foglalja, szabályozza, igazolhatóvá és összehasonlíthatóvá teszi vizsgáló és kalibráló tevékenységeid, így biztosítékot és bizalmat ad szolgáltatásaid igénybevevőinek, ami üzleti sikert hoz, mert meg tudod tartani, szélesíteni tudod a vevői kört.

Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, IRATKOZZON FEL LEVELEINKRE és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy IDE KATTINT, kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.