ISO 9001:2015 lépésről lépésre 10.

Mi lenne, ha az ISO 9001:2015 bevezetését, vagy a régi kiadású szabványról történő átállítást olyan tervezősablonban rögzítené, amelyik tartalmazza az új követelmények lényegét is?

Nagy segítség a rendszer felkészítése, a tanúsító auditra felkészülés során a mellékelt ütemterv, amely lehetővé teszi (pl. dátumozott verzióváltással) az előrehaladás nyomonkövetését is. Praktikus, egyszerű, fejleszthető…

CSAK A LEGLÉNYEGESEBB VÁLTOZÁSOK JEGYZÉKE, DE NAGY SEGÍTSÉG AZ ELIGAZODÁSBAN!

Az MSZ EN ISO 9001:2015 szerinti minőségirányítási rendszerbevezetés ütem- és erőforrásterve fókuszában a szabvány következő lényegi fejezetei tartoznak:

4. A szervezet környezete (környezet, érdekelt felek szükségletei és elvárásai, alkalmazási terület, irányítási rendszer és folyamatai)

5. Vezetői szerepvállalás (vezetői képesség és elkötelezettség, politika, szervezeti szerepek, felelősségek és hatáskörök)

6. Tervezés (kockázatok és lehetőségek, célok, változtatások)

7. Támogatás (erőforrások, kompetencia, tudatosság, kommunikáció, dokumentált információ)

8. Működés (működéstervezés és felügyelet, termékek és szolgáltatások követelményeinek meghatározása, - tervezése és fejlesztése, külső forrásból biztosított termékek és szolgáltatások felügyelete)

9. Teljesítményértékelés (figyelemmel kísérés, mérés, elemzés, értékelés; belső audit, vezetőségi átvizsgálás

10. Fejlesztés (nem-megfelelőség, helyesbítő tevékenység, folyamatos fejlesztés)

Az ISO 9001:2015 minőségirányítási kézikönyv átalakítása, illetve a szabványkövetelményeknek való megfelelés alapvető eszköze.

Alkalmazását ajánljuk minden ISO 9001 rendszer bevezetése, felkészítése és tanúsító auditra történő előkészítése során!

Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, IRATKOZZON FEL LEVELEINKRE és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy IDE KATTINT, kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.