ISO 9001:2015 szabvány - minőségirányítási rendszer

A biomassza valamint a bioüzemanyagok (biodízel, bioetanol) fontos piaci szereplőkké váltak.

Termelésük és forgalmazásuk csak a fenntarthatósági követelmények betartása mellett piacképes.
A követelményeknek való megfelelést az ISCC szabványokra alapozott tanúsítás biztosítja. A tanúsított rendszerek köre viszont gyorsan nő.

Az ISCC szabvány követelményrendszere átfogja a teljes termelési láncot:

  • biomassza termelőhelyek,
  • első gyűjtőpontok,
  • raktár rendszerek,
  • átalakító üzemek,
  • folyékony biomassza/bioüzemanyag beszállítók,
  • szállítmányozó vállalkozások,
  • a quotakötelezettségeket teljesíteni szándékozó végfelhasználók.

A terméklánc szereplői és az ISCC követelmények

  1. Termelőhelyek: "megfelelőségi nyilatkozat"-hoz kapcsolódó feltételrendszer - fenntarthatósági követelmények, kockázatkezelési rendszerek - teljesítése és mintavételszerű vizsgálata szükséges.
  2. Első gyűjtőpont és a termelési lánc további szereplői: "tanúsítás"-hoz nyomonkövethetőségi rendszer, tömegmérleg meghatározás és módszertan, üvegházhatású gázkibocsátás meghatározás és módszertan, kockázatkezelési rendszer kidolgozása szükséges.

Cégünk ISCC rendszereket dolgoz ki, és készít elő tanúsításra. A munka során azt tapasztaljuk, hogy a termelési lánc szereplői nem mindig ismerik az ISCC szabványrendszer rájuk vonatkozó követelményeit, és a vele járó piaci trendeket, lehetőségeket. A teljes termelési lánc érintettsége és a piaci feltételek egyértelmű trendje miatt a tanúsítás nem korlátozódhat a termelési lánc egyetlen szereplőcsoportjára. Az ISCC minősítés a termelési lánc minden szereplője számára létkérdéssé válhat. Ebben minden szereplőnek szerepet kell vállalnia. Az ISCC-hez kapcsolódó intenzív piaci trend okán javasoljuk a rendszer bevezetését piacbővítő/megtartó hatásának kihasználását. A TQ Consulting Kft. felkínálja az ISCC standardok szerinti rendszerek kidolgozását, tanúsításra való előkészítését.

Szolgáltatásunk:

ISCC kidolgozása, tanúsító auditra előkészítése

Rendszerismereti képzés

Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy , kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.