Tárgyalástechnika

Az ISO 27001 szabvány

Mi az ISO 27001 szabvány, mit szabályoz és milyen céllal?

 

Az információbiztonsági rendszer egyik legfontosabb eleme az emberi erőforrás biztonságával foglalkozó rész. A biztonsági elemek sorában mindig a leggyengébb láncszem az ember. A fizikai védelmet és a környezet védelmét szintén meg kell valósítani és fenntartani.

Az információbiztonsági szabvány célja, hogy kezelje az adatokhoz, információkhoz, információ átadásához és megőrzéséhez kapcsolódó kockázatokat.

 

Követelményrendszere az alábbiakra terjed ki:

  • Szervezeti biztonság
  • Alkalmazottakhoz kapcsolódó biztonság
  • Külső személyekhez és környezethez kapcsolódó biztonság
  • Eszközök osztályozása és ellenőrzése
  • Kommunikáció és üzemeltetés irányítás
  • Hozzáférés ellenőrzés
  • Működés folyamatosság irányítás
  • Rendszerfejlesztés és karbantartás

 

Milyen előnnyel jár a szabvány alkalmazása?

Az ISO 27001 bevezetése magába foglalja az informatikai biztonság valamennyi szegmensének szabályozását úgymint: adatvesztés, jogosulatlan hozzáférés, vírustámadás, illetéktelen behatolás, katasztrófa elhárítás.
Mindezért jelentősen hozzájárul az információvagyon sérülésének megakadályozásához, és a vállalkozás partnerei számára is biztosítékot ad arra, hogy az információkkal kapcsolatos kockázatok kezelése biztosított.

 

Mit vásárolsz hát igazán?

Biztonságot! Információvagyonod védelmét.
Üzleti partnereid bizalmát, akiket épp úgy, mint Te, megnyugtat, hogy közös ügyleteik információi biztonságban vannak, és ez a bizalom további üzleti sikereket hoz, elégedetté tesz és további célok, sikerek elérésére ösztönöz.

Egy irányítási rendszerre úgy kell tekintened, mint olyan eszközre, kész, kipróbált technológiára, amelyet készen megvásárolhatsz, és amely tevékenységed egy nagyon fontos funkcióját megbízhatóan működteti.

Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, IRATKOZZON FEL LEVELEINKRE és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy IDE KATTINT, kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.