BRC IOP Standard

A BRC IOP Standard tanúsítványával vállalkozása igazolni tudja üzleti partnerei felé a biztonság és minőség legmagasabb követelményeinek teljesítését.

Kiknek szól a BRC IOP Standard?

A BRC IOP Standard a "BRC Global" és a "The Packaging Society" (IOP) együttműködésével és az érintett kulcs iparágak legszélesebbkörű bevonásával készült.

A Standard nemzetközileg elfogadott tanúsítványával mindazon vállalkozások tudják igazolni a magasszintű minőségi és biztonsági követelmények teljesítését, valamint a jó gyártási gyakorlatot, amelyek;

  • az élelmiszer csomagolás, csomagolóanyag gyártás bármely formájában érintettek
  • az élelmiszerekkel éritkező eldobható, és nem eldobható használati eszközöket gyártanak forgalmaznak, vagy használnak, pl. papírtálcák, műanyag evőeszközök....
  • élelmiszer díszítőket, teríték kellékeket és más hasonló használati termékeket  gyártanak, forgalmaznak, használnak
  • olyan anyagok mint; ragasztók, bevonó anyagok, festékek és más az élelmiszerekkel kapcsolatba kerülő anyagok gyártói, forgalmazói és felhasználói

A BRC IOP Standard 6 fejezete széleskörű álkalmazást tesz lehetővé:

  • A vezetés elkötelezettsége és a folyamatos fejlesztés alapvető követelménye a Standarnak
  • Veszély és kockázat menedzsment a rendszer az alapja, ami a Codex Alimentarius elveire épül
  • Technikai menedzsment a termékminőség és a higiénia követelményeit határozza meg
  • A tevékenység színterére vonatkozó követelmények a környezet, elrendezés, épület, gépek, berendezések, tisztítás fertőtlenítés területeit fogák át
  • Termék és folyamat kontrol fejezet a termék trvezés-fejlesztés, folyamat és termék ellenőrzés, egy speciális követelményszegmens az idegen anyag és kémiai szennyeződés kezelésének követelményeit határozza meg
  • A személyzettel foglalkozó fejezet a személyzet felkészültségével, védőruházattal, személyi higiéniával kapcsolatos követelményeket  határozza meg

Milyen kockázati szinteket különböztet meg a BRC IOP Standard?

Mivel a kockázatok függnek a csomagolás végső használatától a Standard megkülönböztet;

  • Magas higiéniai kockázatot, ahol a csomagolóanyag közvetlenül érinkezik az élelmiszerrel
  • Alacsony higiéniai kockázatot, ami a használati cikkek csomagolását és bármely trmék másod, harmadlagos csomagolását jelenti

Milyen termécsoportokat különböztet meg a Standard?

  • Üveg
  • Papír
  • Fém; doboz, fólia
  • Műanyag
  • fa és más anyagok

Mi biztosítja a BRC IOP Standard előnyeit?

  • Kidolgozásában a csomagolásban érintett kulcs ágazatok vettek részt; a tudomány, a jog, a gyártás és a forgalmazás
  • a GFSI által elismert Standard tanúsítványa a legmagasabb követelmények teljesítését igazolja
  • a BRC IOP Standard fejlesztőI magas felkészültséggel készen állnak arra, hogy megválaszoljank komplex gyakorlati kérdéseket

Szolgáltatásunk:

  • BRC IOP Standardon alapuló rendszer kidolgozása, tanúsító auditra előkészítése, tanácsadás,
  • Élelmiszerbiztonsági képzések
Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!