HACCP, mint élelmiszerbiztonsági rendszer

BRC Consumer Products Standard a fogyasztási termékek minőségével, biztonságosságával szemben támasztott, fokozatosan növekvő tudatossággal párosult fogyasztói elvárásokat rendszerezi és teljesítésük feltételeit szabályozza. 

A Standard kidolgozásánál ezért az alábbi szempontok játszották a legfontosabb szerepet:

  •  A fogyasztási termékek sokfélesége
  •  Figyelembe venni az aktuális vásárlói elvárásokat és ezzel ösztönözni a folyamatos fejlesztést
  • Egyszerűsíteni a követelményeket és a terminológiát, biztosítani a könnyebb megértést
  • Szélesíteni a kört, kiterjeszteni a nagy és kiskereskedelemre, összetevőkre/alapanyagokra
  • Biztosítani, hogy a követelmények kockázat alapúak legyenek
  • Biztosítani a fokozatosságot a „Foundation level” és „Higher level” bevezetésével, hogy lehetővé váljon a mielőbbi bekapcsolódás a fogyasztói láncba

Ezeknek a céloknak az elérése érdekében a fogyasztói termékek alapján a Standardot két részre osztották:

  • Általános kereskedelmi áruk
  • Személyi és háztartási ápolási áruk

Mindkét Standard rendelkezik a két követelmény szinttel és fókuszál a következőkre:

  • Vezetőség felelőssége
  • Kockázatok értékelése, hogy a termék megfeleljen a biztonsági és jogszabályi követelményeknek
  • Megfelelő gyártási körülmények, a szennyeződés megelőzésének biztosítása
  • Hatékony termék ellenőrzés és mintázási rendszer működése

Szerezze meg a tanúsítványt, hogy versenyképes piaci szereplő lehessen.

Szolgáltatásunk:

  • BRC Consumer Products Standard alapon, rendszer kidolgozása
  • Rendszerismereti képzés
Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!