Folyamatmenedzsment

Ahogy a munkaerőhiány nő, úgy irányul egyre nagyobb figyelem a dolgozók pszichés állapotának és igényeinek felmérésére, a munkahelyi pszichoszociális kockázatértékelés elvégzésére.

Nem mellesleg az utóbbi időben egyre gyakoribbak a pszichés kockázat által okozott megbetegedések, melyek foglalkozási megbetegedésként is elfogadásra kerülhetnek. Ezek kivizsgálása során alapvető kérdés a munkáltatói felelősség tisztázása, a munkáltató által végzett megelőző tevékenység, a munkavédelmi előírások betartása, a kockázatértékelés megléte.

A gyakorlatban azt tapasztaljuk, hogy a dolgozók közérzetének javítása egyre fontosabb a motiválási rendszerben, a fluktuáció csökkentésében, az elkötelezésben. Ennek alapját, az állapot felmérését részben a munkahelyi pszichoszociális kockázatértékelés adja.

Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, IRATKOZZON FEL LEVELEINKRE és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy IDE KATTINT, kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.