Több mint 20 éves szakmai tapasztalat, 1500 sikeres projekt!

A szakképzés új rendszerében elengedhetetlen szereplők azok az intézmények, melyek a különböző képzéseken részt vett személyek felkészültségének értékelését végző, ún. AKKREDITÁLT VIZSGAKÖZPONT megnevezéssel rendelkeznek.

A jelenlegi szakképző intézmények, vagyis a „szakképző iskolák” és a „technikumok” 2025. december 31. határidőig akkreditált vizsgahelynek vannak tekintve.

A többi, korábban OKJ vizsgát szervező intézménynek azonban a Nemzeti Akkreditáló Hatóság (NAH) eljárásában az MSZ EN ISO/IEC 17024:2013 (Megfelelőségértékelés. Személyek tanúsítását végző testületek általános követelményei.) szabvány követelményei szerinti megfelelőségértékelésen kell eredményesen részt venni.

A szakmai és képesítő vizsgák szervezéséhez és a vizsgaeredményről közhiteles dokumentum (oklevél, szakmai bizonyítvány) ezek alapján akkor adható ki, ha a vizsgát az MSZ EN ISO/IEC 17024:2013 szabványnak megfelelő minőségirányítási rendszer alkalmazásával, akkreditált vizsgaközpont állítja ki.

A TQ Consulting Kft., mint 1996 óta minőségmenedzsment (minőségbiztosítás, minőségirányítás) területén végez felkészítést és 2005-től felnőttképzést. A mintegy 2000 ügyfelünkkel folytatott munkánk eredménye a tapasztalat és az együttműködés kultúrája, amelyek segíti a hatékony munkánkat.

Keressen minket, amennyiben akkreditált vizsgaközpontként működve folyamatosan biztosítani kívánja e tárgyú működését vagy új szereplőként akar a piacra lépni.

A képzési területenkénti akkreditálási rendszerkövetelmények 2021. januárjában közzé lettek téve, amik a vizsgáztatási tevékenységgel szemben támasztott követelmények megfogalmazásával megalapozzák az akkreditálhatóságot.

A rendszerkövetelmények a képzési és kimeneti követelmények, illetve a programkövetelmények figyelembevételével lettek meghatározva, természetesen az MSZ EN ISO/IEC 17024:2013 figyelembevételével.

Az akkreditált vizsgaközpontoknak a NAH-nál kell akkreditálás iránti kérelmet benyújtani. Ehhez azonban a felkészülést időben el kell kezdeni, mert az akkreditálási eljárást megelőzően a kérelmezőnek már 3 hónapja működtetni kell a követelményeknek megfelelő irányítási rendszert.

Az akkreditálás folyamata a kérelem benyújtásától mintegy 150 napot vesz igénybe.

Keressen minket, amennyiben akkreditált vizsgaközpontként működve folyamatosan biztosítani kívánja e tárgyú működését vagy új szereplőként akar a piacra lépni.

Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, IRATKOZZON FEL LEVELEINKRE és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy IDE KATTINT, kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.