Biztonsági adatlapok

Az FSC és PEFC tanúsítványok közötti választásnál figyelemmel kell lenni az alábbiakra:

Az FSC és PEFC tanúsítványok nem ismerik el egymást, a két tanúsítási rendszer ezért nem átjárható.

Amíg az FSC nem engedi meg nem minősített komponens beépítését a termékbe, addig a PEFCbizonyos feltételek mellett megengedi.

Az FSC által biztosított "Controlled Wood" és a "PEFC SFM standard szerinti fa" is eltérő kritériumok mellett jut a Felügyeleti Láncba.

A PEFC erdőtanúsítás (Sustainable Forest Managment Certification, SFMC) kidolgozása és tanúsítása a mindenkori "nemzeti szabvány"-ra épül.

Tekintve, hogy jelenleg a PEFC követelményeinek megfelelő "magyar nemzeti szabvány"  -ismereteink szerint nincs is folyamatban az elkészítése-, ezért PEFC szabvány szerinti erdőtanúsítás jelenleg nem lehetséges.

A rendszerek közötti választásnál az erdőtanúsítások esetében ezen túl is fontos szempont, hogy a PEFC tanúsított fa FSC Felügyeleti Láncba nem vihető be. A fa alapú termékek (fafeldolgozás, papír-, nyomdaipar) területén viszont az FSC terjedése gyorsabb, ami a fa iránti keresletet jelentősen befolyásolhatja.

Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, IRATKOZZON FEL LEVELEINKRE és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy IDE KATTINT, kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.