IFS PACsecure

Az IFS Food Packaging szabvány segít értelmezni az IFS Food követelményeit az élelmiszerlánc szereplőinél és meghatározza a csomagolási tevékenységek élelmiszer biztonsági követelményeit.

Az IFS Food Packaging 1. kiadása az IFS Food 5. verziójával egyidőben 2007-ben jelent meg. A csomagolás törvényi szabályzásában, a piac, a fogyasztók elvárásaiban a megjelenésüket követő időszakban jelentős változások következtek be.

A szabvány jelen 2. kiadása egyrészt követi a változásokat, másrészt igazodik az IFS Food 6. verziójához, amely csupán érinti és fogalmilag értelmezi a csomagolást, de követelményeket nem fogalmaz meg.

Az élelmiszeripar és kereskedelem területén a törvényi követelmények végrehajtása során sok kérdés és probléma merült fel, elsősorban az ellátási lánc szereplőinek a felelősségével kapcsolatban.

Az IFS Food Packaging szabvány célja:

Segíteni a felelősségek beazonosítását az IFS Food követelményeinek az értelmezésével az ellátási lánc felmenő és lemenő /beszállítók, csomagolóanyag beszállítók, kereskedők...../ szereplői területén és követelményeket határoz meg a csomagolási tevékenységekre.

Az IFS Food Packaging a termék csomagolás biztonságát erősíti az IFS tanúsítvánnyal rendelkező vállalkozásoknál azzal, hogy a szabvány 6. verziójának 4.5 és 4.18.1 pontjaihoz kiegészítő követelményeket határoz meg.

Az IFS Food Packaging alkalmazása.

Azok a vállalkozások, amelyek IFS Food 6. tanúsítvánnyal rendelkeznek a szabvány alkalmazásával  kiterjeszthetik a tanúsítványt a csomagolás területére.

Amennyiben a vállalkozás most tervezi az IFS Food bevezetését, ajánlott  az IFS Packaging követelményeket is belefoglalni.

Szolgáltatásunk:

  • IFS Food Packaging tanúsító auditra előkészítése, felkészítés, tanácsadás
  • belső auditor képzés
Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!