[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]
A BRC IOP Standard tanúsítványával vállalkozása igazolni tudja üzleti partnerei felé a biztonság és minőség legmagasabb követelményeinek teljesítését.
Kiknek szól a BRC IOP Standard?
A BRC IOP Standard a „BRC Global” és a „The Packaging Society” (IOP) együttműködésével és az érintett kulcs iparágak legszélesebbkörű bevonásával készült.
A Standard nemzetközileg elfogadott tanúsítványával mindazon vállalkozások tudják igazolni a magasszintű minőségi és biztonsági követelmények teljesítését, valamint a jó gyártási gyakorlatot, amelyek;
- az élelmiszer csomagolás, csomagolóanyag gyártás bármely formájában érintettek
- az élelmiszerekkel éritkező eldobható, és nem eldobható használati eszközöket gyártanak forgalmaznak, vagy használnak, pl. papírtálcák, műanyag evőeszközök….
- élelmiszer díszítőket, teríték kellékeket és más hasonló használati termékeket gyártanak, forgalmaznak, használnak
- olyan anyagok mint; ragasztók, bevonó anyagok, festékek és más az élelmiszerekkel kapcsolatba kerülő anyagok gyártói, forgalmazói és felhasználói
A BRC IOP Standard 6 fejezete széleskörű álkalmazást tesz lehetővé:
- A vezetés elkötelezettsége és a folyamatos fejlesztés alapvető követelménye a Standarnak
- Veszély és kockázat menedzsment a rendszer az alapja, ami a Codex Alimentarius elveire épül
- Technikai menedzsment a termékminőség és a higiénia követelményeit határozza meg
- A tevékenység színterére vonatkozó követelmények a környezet, elrendezés, épület, gépek, berendezések, tisztítás fertőtlenítés területeit fogák át
- Termék és folyamat kontrol fejezet a termék trvezés-fejlesztés, folyamat és termék ellenőrzés, egy speciális követelményszegmens az idegen anyag és kémiai szennyeződés kezelésének követelményeit határozza meg
- A személyzettel foglalkozó fejezet a személyzet felkészültségével, védőruházattal, személyi higiéniával kapcsolatos követelményeket határozza meg
Milyen kockázati szinteket különböztet meg a BRC IOP Standard?
Mivel a kockázatok függnek a csomagolás végső használatától a Standard megkülönböztet;
- Magas higiéniai kockázatot, ahol a csomagolóanyag közvetlenül érinkezik az élelmiszerrel
- Alacsony higiéniai kockázatot, ami a használati cikkek csomagolását és bármely trmék másod, harmadlagos csomagolását jelenti
Milyen termécsoportokat különböztet meg a Standard?
- Üveg
- Papír
- Fém; doboz, fólia
- Műanyag
- fa és más anyagok
Mi biztosítja a BRC IOP Standard előnyeit?
- Kidolgozásában a csomagolásban érintett kulcs ágazatok vettek részt; a tudomány, a jog, a gyártás és a forgalmazás
- a GFSI által elismert Standard tanúsítványa a legmagasabb követelmények teljesítését igazolja
- a BRC IOP Standard fejlesztőI magas felkészültséggel készen állnak arra, hogy megválaszoljank komplex gyakorlati kérdéseket
Szolgáltatásunk:
- BRC IOP Standardon alapuló rendszer kidolgozása, tanúsító auditra előkészítése, tanácsadás,
- Élelmiszerbiztonsági képzések
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]