Tárgyalástechnika

Helyes, egyértelmű fogalmazás. Érthetőséget segítő szerkesztés, felépítés, tagolás. Tudatos metakommunikáció, mások metakommunikációjának észlelése, érzelmi állapotának felismerése. Mások aktív meghallgatása, a figyelem fenntartásának jelzése. Hatékony felkészülés a tárgyalásra. A meggyőzés eszköztára, verbális, vokális, metakommunikációs eszközök. Tárgyalási célok kijelölése, azok követése a tárgyalási folyamat során. Ön-, és emberismeret fejlődése. Tárgyalási technikák és taktikák tudatos alkalmazása.

A kommunikáció alapjai: kommunikációs csatornák, nonverbális és verbális kommunikáció, bevezetés a tárgyalástechnika kommunikációs eszközrendszerébe, metakommunikáció, tükrözés, asszertivitás, aktív figyelem, kérdezéstechnika alapjai, a tárgyalás keretrendszere. Tárgyalástechnika alapjai: tárgyalástechnikai fogalmak, tárgyalástípusok, a tárgyalás feltételrendszere, felkészülés a tárgyalásra, tárgyalásvezetés, értékelés. Tárgyalás a gyakorlatban: eszközök a tárgyalásban, Tárgyalásos Egyezség Legjobb Alternatívája, a tárgyalás modellezése, tárgyalási szituációk, AIDA modell, tárgyalásbanAz ügyfél elvárásainak megértése és elfogadása, az empátia, az aktív hallgatás és a céltudatos kérdezés a gyakorlatban, ellenállási vagy elutasítási magatartások.

Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy , kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.