Munkavédelmi rendszerek

A Munkavédelmi rendszerek Tananyagegység, a tevékenységeket végzők egészségét befolyásoló hatások szabályozásának megismerését segítik. .

Nyilvántartásba vétel száma: E-000179/2014/D003

 

A Munkavédelmi rendszerek Tananyagegység célja:

Megismertetni a munkavédelem, munkabiztonság alapelveit, jogi szabályozásának alapjait, irányítási rendszereit, alkalmazásuk szerepét és működtetésük módszereit. A képzést sikeresen elvégző személy munkavégzése során képes felkészülten és hatékonyan kezelni a baleseteket, képes az újraélesztésre. Ismeretei alapján mérsékelni tudja a kockázatokat, illetve meg tudja azt szüntetni. Megérti a szervezeti szintű munkavédelmi rendszer jelentőségét és abban saját szerepét.

A Munkavédelmi rendszerek Tananyagegység tartalma és a Megszerezhető kompetenciák:

  1. Munkavédelmi alapismeretek elsajátítása. Ezen belül: szakterületei (munkabiztonság, munkaegészségügy) és azok szerepe, alapfogalmak, a munkavédelemre vonatkozó jogszabályok rendszere.
  2. A munkavédelem megelőző intézkedéseinek megismerése. Ezen belül: személyi, szervezési és tárgyi követelmények.
  3. A balesetek azonosításának és a szükséges intézkedéseknek készségszintű elsajátítása. Ezen belül: munka- és üzemi baleset elkülönítése, technikai és adminisztrációs teendők, újraélesztés.
  4. MSZ 28001 (OHSAS 28001) szellemében történő munkavégzés megismerése. Ezen belül: a szabvány célja, veszélyazonosítás, kockázatértékelés és a kockázat kézben tartásának meghatározása.
  5. A munkavédelem azonosítása a fenntartható fejlődés szociális kérdései között. Ezen belül: az ÖKO-STANDARD célja és alkalmazásának szervezeti szinten várt eredményei a munkavédelem és a szociális jólét területén.

A Tananyagegység önállóan is elvégezhető.

Képzési idő: 32 tanóra (24 elmélet + 8 gyakorlat)

Vizsga: szóbeli/írásbeli

Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, IRATKOZZON FEL LEVELEINKRE és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy IDE KATTINT, kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.