Környezetvédelmi rendszerek

A Környezetvédelmi rendszerek Tananyagegység, a tevékenységeket végzők egészségét befolyásoló hatások szabályozásának megismerését segítik. .

Nyilvántartásba vétel száma: E-000179/2014/D003

 

A Környezetvédelmi rendszerek Tananyagegység célja:

Megismertetni a környezetvédelem, alapelveit, jogi szabályozását, a környezetvédelmi rendszerek gyakorlati hasznát. A képzést sikeresen elvégző személy képes felkészülten és hatékonyan felismerni a munkavégzése során felmerülő környezeti problémákat és javaslataival mérsékelni tudja a kockázatot, illetve meg tudja azt szüntetni. Megérti a környezetvédelem önértékelésen alapuló rendszerének előnyeit és megismeri a környezetvédelem fenntartható fejlődésbeli szerepét.

A Környezetvédelmi rendszerek Tananyagegység tartalma és a Megszerezhető kompetenciák:

  1. Környezetvédelmi alapismeretek elsajátítása (fogalmak, környezeti tényezők, környezetvédelem kialakulása, fejlődése, a környezetpolitika eszközei).
  2. A környezetvédelem hatályos jogi szabályozása (hulladékgazdálkodás, levegővédelem, vízvédelem, zajszennyezés, veszélyes anyagok és vegyi anyagok, katasztrófavédelem).
  3. ISO 14001 szellemében történő munkavégzés megismerése. Ezen belül: a szabvány célja, általános követelmények, nem megfelelőségek értékelésének módjai, javító intézkedések meghatározásának módjai.
  4. Az EMAS önértékelésen alapuló rendszer alapjainak megismerése (célja, elnyerésének módja és előnyei).
  5. A környezeti fenntarthatóságnak, mint a fenntartható fejlődés elemének megismerése. Ezen belül: a környezeti fenntarthatóság története és elért eredményei.

A Tananyagegység önállóan is elvégezhető.

Képzési idő: 32 tanóra (24 elmélet + 8 gyakorlat)

Vizsga: szóbeli/írásbeli

Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, IRATKOZZON FEL LEVELEINKRE és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy IDE KATTINT, kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.