Minőségi követelmények értékelése

Mindazon felnőtt személy, akik hatáskörükbe rendelten ellátják a minőségi feltételek felügyeletének tervezését, és megvalósítják a felügyeletet vagy azt koordinálják.

Felnőttképzési NMH Nyilvántartási számunk: E-000179/2014

A minőségi követelmények értékelése képzés célja:

Olyan szakemberek képzése, akik felkészülten és hatékonyan tudják tervezni és felügyelni a beszállítói szerződések vagy a minőségirányítási rendszer követelményeknek való megfelelést, beleértve a statisztikai elemzések, a mérőeszközök és javító intézkedések meghatározását. Tanácsot adnak a selejtképzés csökkentésére a vezetők és munkatársak részére.

A képzés tartalma, megszerezhető kompetenciák:

  • Mintavételezési eljárások. (Tétel- és mintanagyság összefüggése. Minősítéses és méréses mintavételezés tervezése. Statisztikai elemzések.)
  • Mérőeszközképesség elemzés. (Mérőeszköz kalibrálás. GRR: ismételhetőség és reprodukálhatóság vizsgálatok.)
  • A nem megfelelőségek felismerése folyamat közben és végellenőrzéskor. (Rendszeres és véletlen hibafajták elkülönítése. Gép-, és folyamatképesség elemzés.)
  • Hibafeltáró és elemző módszerek (hisztogram, hibafa, Ishikawa, Pareto, FMEA…).

 

Képzési idő: 32 tanóra (10 elmélet + 22 gyakorlat)

Vizsga: írásbeli/ szóbeli.

Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, IRATKOZZON FEL LEVELEINKRE és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy IDE KATTINT, kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.