Személyek tanúsítása

Mindazon szakemberek, akik részt vesznek, vagy tanácsot adnak a folyamatok tervezésében, felügyeletében és fejlesztésében.

Felnőttképzési NMH Nyilvántartási számunk: E-000179/2014

A FOLYAMATSZEMLÉLET TANÁCSADÓ képzés célja:

Ezért kiemelten fontos az üzleti folyamatirányítási ismereteket hatékonyan átadni képes szakemberek képzése, továbbképzése, illetőleg alkalmazása. A képzést sikeresen elvégző szakember képes a vállalatok vezetősége számára az üzleti folyamatok irányításában való tanácsadásra. Képes a folyamatmodellezés gyakorlati bevezetésére, folyamatproblémák felismerése, feltárása, megoldása.

A képzés tartalma, megszerezhető kompetenciák:

Folyamatszemlélet alapjai:

Cél: A folyamat definiálása, a folyamatszemlélet alkalmazása a vevői értékteremtéshez szükséges szervezeti tevékenység halmazában.

Tartalom:

 • A vállalati folyamat fogalma.
 • A hagyományos funkcionális és folyamatorientált vállalatok közti különbség.
 • Folyamatszemléletű vállalatvezetés alapfogalmai (belső és külső vevő, toló és húzó termelési modell).
 • A vállalati keresztfunkcionális működés (folyamat és a folyamatért felelős személy kapcsolata) és a vevői értékteremtés (fogyasztó igénye szerinti értéklánc) közötti összefüggések megismerése.

Folyamatszemlélet gyakorlata:

Cél: Megismerni és a gyakorlatban alkalmazni a folyamattérképezés, a folyamatleírás, a folyamatmodellezés technikáit és lehetséges eszközeit.

Tartalom:

 • A folyamatmodellezés alkalmazásának lehetőségei (BPM, CAPE).
 • A folyamat-feltérképezés technikái és lehetséges eszközeinek használata (flowchart diagramok, hatásköri mátrix, szervezeti diagramok).
 • A folyamatban szereplő tevékenységek megfelelő sorrendbe szervezése és a tevékenységekhez kapcsolódó információk ábrázolása (folyamattérkép, folyamatleírás, folyamatmodell).
 • A folyamat-teljesítménymutatók és a fejlesztési célok meghatározásának módszerei.

A folyamatfejlesztés

Cél: A folyamatfejlesztés technikáinak megismerése és gyakorlata.

 • A folyamatfejlesztés lehetőségei.
 • A folyamatteljesítményt befolyásoló problémák, veszteségek azonosítása és priorizálása, valamint a problémák gyökér-okainak azonosítása.
 • A folyamatfejlesztés technikái és módszerei.

Képzési idő: 50 tanóra (11 elmélet + 39 gyakorlat)

Vizsga: írásbeli/ szóbeli

Előfeltételek: felsőoktatási intézményben megszerzett felsőfokú végzettségi szintet bizonyító oklevél, legalább 3 év szakmai tapasztalat az üzleti folyamatok irányítása területen

Szakmai végzettséggel betölthető munkakör: FEOR 2521, Szervezetirányítási elemző, szervező.

Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy , kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.