Konfliktuskezelés

Ahhoz, hogy megértsük a konfliktuskezelés szükségességét, először azt kell tisztáznunk, hogy mit is takar maga a konfliktus kifejezés.

A konfliktus meghatározása: a konfliktus definíciója, konfliktusfajták és megoldások, lehetőségek és konfliktusok, konfliktusdinamika, konfliktusok cirkulációja, személyiségstílusok. Konfliktustűrő képesség. Gyakorlati konfliktuskezelési technikák: metakommunikáció, konfliktusok kiterjesztési fokai, konstruktív átbeszélés, azonosulás a vitapartnerrel, kritika kezelése, harvard-koncepció, beavatkozás, mérséklés, diagnosztika, megoldási szituációk.

Miért érdemes jelentkeznie Konfliktuskezelés képzésünkre?

A résztvevő képet kap saját jellemző panasz-, és konfliktuskezelési stratégiájáról, annak előnyeiről és esetleges gyenge pontjairól. Képessé teszi a résztvevőt az önérvényesítő viselkedés és kommunikáció alkalmazására. A résztvevő megtanulja, hogyan vezessen problémamegoldó beszélgetéseket, kemény tárgyalásokat sokkal kevesebb stressz mellett. A konfliktusokat a tényekre alapozott megbeszélések által képes lesz feloldani, megbeszéléseket konstruktívan lefolytatni. Segít megismerni, tudatosítani saját, konfliktushelyzetben megjelenő reakcióit, illetve viselkedési jellemzőit. Azonosítani tudja a partner metakommunikációja alapján a partner érzelmi, motivációs állapotát. Felkészíti a résztvevőt a nehéz helyzetek kezelésére, szándéka és elvárásai világos, egyértelmű, megfogalmazására, ezáltal az aktív felelősségvállalásra.

 

Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy , kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.