Minőségügyi rendszerek

A Minőségügyi rendszerek, Tananyagegység a termékek és szolgáltatások minőségét befolyásoló hatások szabványainak megismerését segíti.

Felnőttképzési NMH Nyilvántartási számunk: E-000179/2014

A Minőségügyi rendszerek képzés célja:

Megismertetni a minőségügyi rendszereket, rendszerszabványokat, alkalmazásuk , működtetésük módszereit. A képzés sikeres elvégzésével a résztvevő megismeri és megérti a minőségirányítási rendszerek gyakorlati hasznát. Képes felkészülten és hatékonyan felismerni a munkavégzése során felmerülő minőségügyi problémákat és javaslataival mérsékelni tudja a kockázatot, illetve meg tudja azt szüntetni. Megérti a szervezeti szintű önértékelés jelentőségét és saját szerepét a fenntartható fejlődés szervezeti szintű erőfeszítéseiben.

A Minőségügyi rendszerek képzés tartalma, megszerezhető kompetenciák:

  1. Minőségügyi alapismeretek (fogalmak, történet, alkalmazás területei, fogyasztóvédelem jogi alapjai).
  2. Az ISO szabványok felépítése; folyamatok, mint az egységességet, vezérlőelvek, mint a különbözőségeket biztosító tartalom meghatározó rendszerelemek megismerése és gyakorlati alkalmazása. A PDCA körfolyamat, nem megfelelőségek értékelésének és a javító intézkedések meghatározásának módjai és tartalma, gyakorlata.
  3. Az ISO 9001 alapszabvány és a belőle leszármaztatott szakterület specifikus szabványok megismerése, az integrálás alapelvei és gyakorlati alkalmazása. Az irányítási rendszerek mint a szabályozás technológiái; Gyakorlati alkalmazások. Minőség, biztonság, költség összefüggések alapelvek. Gyakorlati megvalósulások.
  4. Önértékelésen alapuló rendszerek (TQM, EFQM) alapjainak megismerése, gyakorlati alkalmazások.
  5. Fenntartható fejlődés alapelveinek (gazdasági-környezeti-szociális) és a  különböző tevékenységek környezetre gyakorolt hatásait korlátozó-szabályozó szabványok megismertetése.

A tananyagegység önállóan is elvégezhető.

Képzési idő: 32 tanóra (24 elmélet + 8 gyakorlat)

Vizsga: írásbeli/ szóbeli

Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, IRATKOZZON FEL LEVELEINKRE és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy IDE KATTINT, kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.