ISO 22000 belső auditor

A világ statisztikái hatalmas mennyiségű munkahelyi balesetről és a velük járó költségekről szólnak.

A munkát végzők biztonságát segítő körülmények kialakítására a munkáltatókat számos jogszabály kötelezi. A munkavégzés területei azonban  rendkívül változatosak, a  több forrásból származó jogszabályok összehangolatlanok, ezért  az előírások megvalósítása és fenntartása komoly nehézséget jelent a vállalkozások számára.

A Munkavédelem a biztonságos munkafeltételek kialakításának törvényi követelményeit a munkavállalók érintetségét figyelembe véve a következő körökhöz kapcsolja:

  • Munkabiztonság: általános műszaki biztonság, célja a munkabalesetek megelőzése,  az ehhez szükséges feltételek kialakítása
  • Munkaegészségügy: benne,
      • munkahigiéne; a munkahelyi ártalmak és azok kockázatainak meghatározása és szabályzása,  célja a foglalkozási megbetegedések megelőzése
      • foglalkozásegészségügy; megelőző  munkahelyi egészségvédelmi szolgálat kialakítása és fenntartása

A fogalmak meghatározása és a hozzájuk kapcsolódó követelmények rendszerezése megkönnyíti a megvalósítást, ezért az ezen a területen megjelenő - alább felsorolt- szabványok és tematikus követelmény rendszerek  nagyon komoly segítséget jelentenek a feltételek megvalósításban, működtetésben és fenntartásban;

A szabványok jogszabályokon alapuló egységes rendszere lehetővé teszi az egységes elvek szerinti tanúsítást. A tanúsítvány pedig a törvényesség igazolásán túl a piaci szereplők és a társadalom felé igazolja a követelmények teljesítését.

Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, IRATKOZZON FEL LEVELEINKRE és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy IDE KATTINT, kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.