BRC Global Markets

Mi a BRC Global Markets Food célja?

A BRC Global Markets Food egy START program, amelyet a BRC  Global  Food Safety szabvány bevezetésének előkészítésére  dolgoztak ki. A cél az, hogy elismerje és bátorítsa a kis/kezdő - a BRC Food tanúsítvány megszerzésére még nem felkészült - vállalkozások törekvéseit, élelmiszerbiztonsági rendszerük fejlesztésére.
Lehetővé teszi, hogy a kis/kezdő vállalkozások a szabvány basic level, vagy intermediat level szintjeinek teljesítéséről  igazolást szerezzenek, amely igazolások elismert lépcsőfokok a végső - BRC Food Safety- tanúsítvány megszerzése felé. Ez egy  dokumentált biztosíték a partnerek és vevők számára egyaránt.
A BRC Global Markets Food program a következő területekre terjed ki: élelmiszerek gyártása, feldolgozása, elsődleges feldolgozású kereskedői sajátmárkás termékek előállítása, catering tevékenységek.

A basic level szintje az alábbi alapvető törvényi és higiéniai követelményeket tartalmazza:

  • HACCP és az élelmiszer biztonság menedzsment kockázat alapú működtetése
  • olyan feltételek biztosítása, amelyek mellett a termékszennyeződés kockázata minimális
  • nyomon követhetőség biztosítása
  • biztosítani a személyzet felkészültségét és tudatos törekvését, felelősségét a kockázatok minimalizálására
  • fenntartani a kockázatokat folyamatosan értékelő programot, végezni a vizsgálatokat, elemzéseket
  • biztosítani a vevői panaszok kezelését

A intermediat level erre a programra épül és tovább bővíti a követelményeket egészen a BRC Food Safety szabvány szintjéig

Az igazolások a BRC regiszterén keresztül nyilvánosak, ami a partnerek felé igazolja a követelmények teljesítését és érvényességét.

 

Ossza meg ezt a bejegyzést közösségi oldalán!

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy , kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.